Mijn werk in de zorg

De zorg, een van de mooiste en meest leerzame werkplekken.
Al meer dan 20 jaar ontmoet ik hier hele mooie en bijzondere mensen. Ik kan en wil het niet helemaal loslaten, vandaar dat ik er naast mijn evenementen nog steeds een beetje werk.

Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt:
Jeugdzorg, GGZ, dak- en thuislozen, verslaving, jonge moeders, mensen met een verstandelijke beperking.

Iedere doelgroep heeft zijn charme en uiteindelijk allemaal iets gemeen met elkaar.
Ieder mens wil gezien worden en meedoen in onze maatschappij.
Dat is waar ik voor werk en waar ik graag aan werk.
Ik wil ieder waar ik voor werk het gevoel geven belangrijk te zijn met als doel dat zij dit zelf ook vinden en kunnen gaan voor wat zij willen in hun leven.

Momenteel werk ik 1 nacht in de week binnen de GGZ bij Riwis in de aanwezigheidsdienst. Een bereikbaarheidsdienst voor allerhande zaken buiten kantoortijden en voor crisissituaties. Daarnaast volg ik voor Riwis de opleiding IRB-Expert om daarmee teams te coachen in de methodiek.

Ik heb veel cursussen gehad en gedaan, maar na alle jaren werken is mijn conclusie dat het belangrijkste is in alle takken van de zorg dat het gaat over warmte, liefde, aandacht en betrouwbaar zijn ook als de boodschap niet leuk is, naast iemand durven (blijven) staan.
Het wordt soms onderschat hoe waardevol simpele momenten zijn en dat juist uit dit soort momenten zoveel te halen is. Binnen de IRB methodiek is dit dan ook de rode draad.

“Ik geef het gerust aan als ik het soms ook even niet weet, maar ben er van overtuigd dat als we beiden willen, we samen tot iets goeds gaan komen.”

Binnen mijn werk vind ik het belangrijk dat ik een stukje van mezelf geef, zoals we dat als hulpverleners dagelijks verwachten van onze cliënten.
Ik houd van een grapje op zijn tijd en geef het gerust aan als ik het soms ook even niet weet, maar ben er van overtuigd dat als we beiden willen, we samen echt tot iets goeds gaan komen.
Natuurlijk op maat, want niet ieder wordt er blij van als je het ‘even niet weet’, maar je begrijpt vast wat ik bedoel.

Zo heb ik de mooiste gesprekken tijdens de afwas of het samen opruimen van iemands kamer. Ik vind het heerlijk om tijdens het koken iemand nieuwe skills of recepten aan te leren en hoe tof is het om samen te sporten of gewoon een spelletje te doen.
En ik juich net zo hard mee, als na tijden iets proberen, het eindelijk gelukt is.

Kleine stappen kunnen groots zijn!“En ik juich net zo hard mee, als na tijden iets proberen, het eindelijk gelukt is!”

Jouw tomeloze energie en inzet hebben onze locatie veel goeds gedaan.
Je messcherpe observaties en opvattingen ook. Jij weet mensen, zowel collega’s, cliënten als leidinggevenden, wakker te schudden en in beweging te krijgen.

Collega GGZ

Bedankt! Je hebt een belangrijk stuk met mij meegeknokt.
Je zorgde ervoor dat de feestdagen leuk waren. Je bent uniek!
We gaan je missen.
Ik hoop dat wij elkaar nog mogen tegenkomen.

Eén van de dames die ik begeleid heb.