Wat als jouw werkplek een circus zou zijn?

Kies als de afsluiter van dit jaar voor een combinatie van inhoud en plezier, waarin reflectie en teambuilding centraal staan.

Wat maakt jou sterk in je werk?

Florentijn Bos, ruim 20 jaar onderwijsprofessional in tal van rollen, van gymdocent en leerlingbegeleider tot teamleider.

Frédérico, meer dan 20 jaar internationale ervaring als circusartiest, professionele clown en jongleur.

De inhoud van deze teambuilding

We trappen de dag af met een verrassende opening, waarna Florentijn het interactieve theoriegedeelte voor zijn rekening neemt. Centraal staat hierin de stroming van de ‘Positieve Psychologie’:  Hoe kijk jij naar een toets? 8 goed of 2 fout?  Ben je boos als iemand te laat komt, of kijk je naar de context en zeg je: ‘Wat fijn dat je er bent!’

Hij neemt je mee door jouw plek op de werkvloer te spiegelen aan de wereld van het circus, door middel van prikkelende anekdotes  en casuïstiek uit de praktijk.

Daarna ga je op zoek naar jouw plaats in het circus én ga je ontdekken hoe zich dat verhoudt binnen jouw team. Ben jij de clown, de spreekstalmeester, het slangenmens of veeg jij de piste voor anderen schoon? En hoe zien anderen jou? Ben je blij of tevreden met jouw rol?

Tot slot ga je in een aantal rondes op zoek naar jouw kwaliteiten en valkuilen aan de hand van Florentijns ‘circusquotes’.
Hoe hou jij alle ballen in de lucht?’ , ‘lukt het jou om te improviseren?’ of ‘hoe ga jij om met die clown in de klas?’

Het tweede deel is een spetterende en actieve circusworkshop geleid door Frédérico, waarin we naast een enorm aantal geweldige en uitdagende activiteiten ook de link leggen naar het ochtendgedeelte:

‘Bij die klas voel ik me alsof ik op het slappe koord sta’ . En dat slappe koord, dat mág je op! Lukt het je alleen of is het heel fijn als een collega naast je staat en je zijn hand biedt voor steun?

Er is natuurlijk nog véél meer dat aan bod gaat komen, maar net als bij het échte circus, geven we lang niet alles weg en willen we jullie graag verrassen met ons optreden.

Zien we jou en je team binnenkort?

Voor meer info mail of bel Florentijn!

0643160148

bosflorentijn@gmail.com